Pilav Üstü Tavuk Ve Fırında Patates Tanımı İçin Malzemeler
Fırında tavuk için:
Not EkleTarifi Yazdır
Fırında tavuk için:
- 750 gram fileto tavuk
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı kadar su
- 1 kilo küçük patates
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım su bardağı su
- 1 büyük kase pirinç
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 kase su
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuklar güzelce yıkanıp 2 ye bölünür.
- Sos materyalleri karıştırılıp tavuk güzelce harmanlanır.
- Suyu koyulup 180 derece fırında 20-25 dk pişirilir.
- Soğuduktan daha sonra didiklenir.
- Patatesin hazırlanışı:.
- Patatesin kabukları soyulup güzelce yıkanır.
- Sos gereçleri karıştırılıp patates güzelce harmanlanır.
- Suyu koyulup 180 derece fırında 20-25 dk pişirilir.
- Pilavın hazırlanışı:.
- Zeytinyağı ve tereyağı tencereye koyulup yavaşça kızartılır.
- Pirinçler güzelce yıkanıp tencereye koyulur.
- Tuzu atılıp 5 dk güzelce kavrulur.
- Suyu ek edilip pişmeye bırakılır.
- Tabakta servis edilir.Afiyet olsun ????.