PowerShell 5.0’ın üretim önizlemesi mevcut

Womanne

Member
Windows 7, Windows 8 ve Windows Server 2008 R2 ve 2012/2012 R2 için üretime hazır ancak yayınlanmamış bir PowerShell sürümü yayınlandı.

Ayın sonunda Microsoft, Ağustos 2015’te Windows 10’dan önceki işletim sistemleri için Windows PowerShell 5.0’ın “Üretim Önizlemesi”nin yayınlanacağını duyurmaya devam etti. PowerShell 5.0’ın bu sürümü artık Windows Management Framework 5.0 Üretim Önizlemesi’nin bir parçası olarak sunuluyor aşağıdaki işletim sistemleri için:

• Windows Sunucusu 2012 R2
  • Windows 8.1 Profesyonel
  • Windows 8.1 kurumsal
  • Windows Sunucusu 2012
  • Windows 7 SP1
  • Windows Server 2008 R2 SP1
Bu önizleme sürümü artık deneysel özellikler içermiyor, yalnızca Microsoft’un üretime hazır olduğuna inandığı ve şirketin de destek sunduğu özellikleri içeriyor.

Şimdiye kadar, PowerShell 5.0 belgeleri yalnızca bir Word belgesi olarak mevcuttur ve bu belge ayrıca indirilebilir.

PowerShell 5.0’daki başlıca yeni özellikler, sınıf tabanlı programlama, yazılım paketlerini indirme ve yükleme (paket yönetimi), ZIP arşivlerini ve ağ anahtarlama cihazlarını yönetmek için yeni komutlar ve PowerShell 4.0 (DSC) ile sunulan istenen durum yapılandırmasını içerir.

()

Haberin Sonu