Pratik Tavuk Döner Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Pratik Tavuk Döner Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 bütün tavuk göğsü
- 2 isim tavuk but
- 1 isim rendelenmiş soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı biber yahut domates salçası( ben biber kullandım)
- Patates kızartması
- Kıvırcık
- Domates
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel sosu hazırlayalım.
- Bir kaba soğanı rendenin ince tarafıyla rendeleyelim.
- Sarımsağı ezelim, salçayı da ekleyelim.
- Yoğurt ,sıvı yağ ,baharatlar ve tuzu ekleyip düzgünce karıştıralım.
- Tavuk etlerini derilerinden ayıralım ve tahta üzerinde bıçak sayesinde yaprak yaprak ortalarına kesikler atarak inceltelim ki sos ortalarına da girsin.
- daha sonra tavukları sosa koyup düzgünce bulayalım.
- Üzerini streçle kapatıp en az 3 saat buzdolabında bekletelim ne kadar fazlaca beklerse o kadar hoş olur.
- daha sonrasında sosta bekletilen tavuklar yağlı kağıt yahut fırın kağıdının bir tarafının üzerine koyulur rulo olarak sarılır.
- yine bir yağlı kağıda yahut fırın kağıdına daha sarılır en son streçle sarılıp sıkıştırılır buzluğa kaldırılır.
- En az bir gece bekletilmesi gerekiyor yapılacağı vakit 1 saat evvelden buzluktan çıkaralım kesilebilir kıvama gelince (kesinlikle yumuşak olmasın yoksa kesilmez) açıp ince ince kıyalım.
- Tavaya tereyağı yahut sıvı yağ koyup üst üste gelmeyecek biçimde pişirelim.
Pratik Tavuk Döner Tanımı Fotoğraflı Yapılışı