Rezene Püresi Ve Somon Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- Zeytin yağı
- 1 adet rezene
- Yarım soğan
- 2 adet limon kabuğu
- Yarım limon suyu
- Yarım su bardağı su
- 2 diş sarımsak
- Tuz, karabiber
- 1 çorba kaşığı hardal
- 1 adet somon
- 1 tutam doğranmış dereotu
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye zeytinyağı koyup doğradığımız rezeneyi kavuruyoruz,.
- Biraz kavrulunca üzerine yarım ay halinde doğradığımız soğanı ve sarımsağı ekliyoruz.
- Üzerine tuz karabiber ek edip düzgünce kavuruyoruz.
- Soğanlarda yumuşayınca üzerine limon kabuklarını ekliyoruz yaklaşık 1 dk daha sonra limon suyu ve yarım bardak suyu ekleyip biraz daha pişiriyoruz.
- Suyunu biraz çekince ocaktan alıyoruz.
- Üzerine hardalı da ekleyip blender ile çekip püre haline getiriyoruz.
- Somonun üzerine tuz karabiber takım zeytin yağlı tavaya alıp artlı önlü pişiriyoruz.
- Yaptığımız püreyi tabağın tabanına yayıp üzerine somon dilimlerini koyuyoruz.
- Son olarak dereotu ile süslüyoruz.