Roma’da takım elbise ve kravatla dolaşıp kilitlerin fotoğrafını çekiyor: belki de hırsızdır

pembikeller

New member
Apartman dairelerini dolaşarak giriş kapılarındaki kilitleri cep telefonuyla ölümsüzleştiriyor. Başkentin güney bölgesi Mezzocammino’da gerçekleşir.. Bir güvenlik kamerası görüntüsü, sıra dışı fotoğrafçıyı takım elbise ve kravatla yakalar. Video, mahalle sakinlerini uyarmak için mahalle sohbetlerinde ve sosyal medya sayfalarında yayınlandı.

Fotoğraftan kilitleme tekniği: videoyla çerçevelenmiş hırsız

Hikayenin istemsiz kahramanı, takım elbise ve kravat giymiş genç bir adamdır. Sahanlıklarda dolanır ve bina girişlerinin önünde durur. Şüphe, anahtarları çoğaltmak için bir inceleme yapan veya bir kapıdan nasıl girileceğini araştıran ve sonraki günlerde rahatsız edilmeden hareket edenlerin bir hırsız veya suç ortağı olduğu yönündedir. “Kayıtları kontrol ettim çünkü beni de aradılar – sosyal ağlardaki apartmanlardan biri açıklıyor -, Kimseyi beklemiyordum ve bu nedenle sağduyudan açmadım. Bu yüzden kasetleri kontrol ettim ve o adamın etrafta dolaştığını ve ön kapılarımızın fotoğraflarını çektiğini gördüm. Sanırım o sırada evde kimlerin olduğunu da kontrol ediyordu, bu yüzden kapı zilimi çaldı” dedi.

Raporlar

Görüntüler hemen Torrino Mezzocammino mahalle komitesinin sosyal sayfalarına ve “Mahalle İzleme” grubunun sohbetine iletildi. “Hırsızların her zaman hedefi olduk – Bölgede ikamet eden ve mahalledeki iki grubun başkanı Francesco Aurea açıklıyor. – ancak şimdi daha da düzenliyiz. Görüntüler, doğrudan girişleri işaret eden özel bir video izleme sistemi tarafından kaydedildi. Kat mülkiyeti, diye devam ediyor, bir süredir hırsızların saldırılarına karşı kendilerini savunmak için harekete geçiyorlar”.

Paskalya yaklaşırken korku, suçlu çeteleri apartmanlara girip boş evleri soymak için örgütleniyor. Ne de olsa diğer şehirlerde olduğu gibi Roma’da, hırsızlıkların en yoğun olduğu yaz aylarında veya ailelerin veya çiftlerin tatilde olduğu tatillerde kaydediliyor. Başkan Aurea, “Tatillerde kalanlar, boş kalan evleri mümkün olduğunca denetleyerek kendi aramızda örgütlenmeye çalışıyoruz” diye devam ediyor. Aynı prensiple mahalle bekçiliği grubunu da faaliyete geçirdik” dedi.