Rulo Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Rulo Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 250-300 gram dana kıyma
- Garnitür(2 havuç, 1 su bardağı bezelye)
- 3-4 bütün haşlanmış yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 yemek kaşığı ketçap
- Tahmini 4 yemek kaşığı irmik
- Üzerine sürmek için yağ
Not EkleTarifi Yazdır
- Kıyma, birer tatlı kaşığı tuz, kimyon, karabiber, ketçap ve göz sonucu irmik eklenerek yoğurulur.
- Yumurtalar haşlanır.
- Havuç uzunlamasına dörde yahut altıya keserek bezelye ile birlikte haşlanır.
- Yoğurulan kıyma harcı boyutuna göre kesilen streç sinemaya dikdörtgen biçimde yayılır.
- Ortasına haşlanan sebzeler ve bütün yumurtalar düz sıra halinde sıralanır.
- Dikkatli bir biçimde rulo yapılır ve köşeler de güzelce kapatılır.
- Şekli alan köftenin üzerine kızarması için yağ sürülüp 180 derece fırında 30-45 dakikada pişirilir.
Rulo Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı