Şahane Soslu Et Fajita (Döküm Tavada) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin ????.
Şahane Soslu Et Fajita (Döküm Tavada) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1/2 (yarım) kg jülyen doğranmış dana eti, bonfile
- 2 yemek kaşığı dolusu yoğurt
- 1 yemek kaşığı ketçap
- 2 yemek kaşığı sirke(hangisi olursa)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı köri tozu
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 2 çay kaşığı tuz
- Ben 2-3 kol taze sarımsak doğradım yoksa siz 2 diş sarımsak da ezebilirsiniz
Not EkleTanımı Yazdır
- Marinesi için uygun bir kap içerisine tüm gereçleri koyup karıştıralım.
- Etleride ekleyip düzgünce karıştıralım, üzerine bir kapak yada streç geçirip,2-3 saat yada akşamdan sabaha kadar bekletebilirsiniz.
- Döküm tavamızı ocağın büyük kısmında açık bir biçimde düzgünce ısıtalım.
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı koyalım,etleri güzelce yerleştirelim.
- Uygunca kızarınca aksisini çevirelim. (Yüksek ateşte , orta ara)
- Bir kenarından kaynar su ek edelim (yaklaşık bir su bardağı kaynar su döktüm), üzerine bir kapak kapatarak pişirdim.
- Kenarına çeri domates ve büyük bir soğanı dörde bölüp, pişirip yanında servis yapabilirsiniz.
- İstediğiniz kıvamda piştiğinden emin olunca ocağımızı kapatalım.
Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin ????.
Şahane Soslu Et Fajita (Döküm Tavada) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı