Saksı Kebabı (Sunumu Çok Şık Tadı Efsane Bir Lezzet ) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4-5 tane bostan patlıcan
- 400 gram kuşbaşı et
- 1 tane soğan
- 1 tane domates
- 2 tane yeşil biber
- 1 tane kapya biberi
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı kadar tuz
- 1 tatlı kaşığı salça
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- Sıvı yağ
- 1,5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay kaşığından biraz fazla tuz (Tuzunu damak tadınıza bakılırsa ayarlayınız)
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda patlıcanları katıyız daha sonra patlıcanların içlerini oyup kızartınız. Başka yandan eti küçük küçük doğrayınız 1 tane soğanı ve biberleri ince ince doğrayınız.
- Domatesi rendeleyiniz daha sonra pişirme kabınızın içine zeytin yağını köyünüz yavaşça pembeleşinceye kadar kavurunuz eti ekleyip pişmeye bırakınız.
- Pişmesine yakın içine biberleri ,domates rendesini ve baharatları koyup suyunu çekinceye kadar pişiriniz. çabucak sonrasında pişen eti patlıcanların içine doldurunuz. Üzerine domatesle süsleyiniz.
- Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında güzelce kızarana kadar pişiriniz. Pişirme müddeti fırından fırına değişir.