Saksı Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet bostan patlıcan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 400 gram dana eti
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet sarımsak
- 3 adet yeşil biber
- 1 adet domates yahut domates suyu
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
- 2 yemek kaşığı domates suyu
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 su bardağı sıcak su
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcanları alacalı soyup ortadan ikiye keselim yıkayıp kurultayalım.
- Sıvı yağ ile her yanını az olucak biçimde yağlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizeleyelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıp yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Bu sırada etimizi pişirelim küçük küçük etletimizi doğrayalım tava alıp uygunca kısık ateşte yumuşayana kadar pişirelim.
- Ocağın altını açıp tereyağını ekleyip kavuralım doğranmış kuru soğan ve biberleri ekleyip kavuralım.
- Domates ve salçayı ekleyip baharatlarıda üzerine ekleyip karıştırıp biraz kavurup kapatalım.
- Patlıcanları fırından alıp içerlerini çatalla ezip bir çukur açalım hazırladığımız kavurma harcımız dan içerlerini dolduralım.
- Üzerine dilinmiş domates koyup sosumuzu hazırlayıp üzerlerine gezdirip 200 derece fırında yarım saat pişirelim afiyet olsun ????.