Saksı Kebabı

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Saksı Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet bostan patlıcan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 400 gram dana eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet sarımsak
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 adet domates yahut domates suyu
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
Sosu için ;

  • 2 yemek kaşığı domates suyu
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı sıcak su
Saksı Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Patlıcanları alacalı soyup ortadan ikiye keselim yıkayıp kurultayalım.
  2. Sıvı yağ ile her yanını az olucak biçimde yağlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizeleyelim.
  3. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıp yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  4. Bu sırada etimizi pişirelim küçük küçük etletimizi doğrayalım tava alıp uygunca kısık ateşte yumuşayana kadar pişirelim.
  5. Ocağın altını açıp tereyağını ekleyip kavuralım doğranmış kuru soğan ve biberleri ekleyip kavuralım.
  6. Domates ve salçayı ekleyip baharatlarıda üzerine ekleyip karıştırıp biraz kavurup kapatalım.
  7. Patlıcanları fırından alıp içerlerini çatalla ezip bir çukur açalım hazırladığımız kavurma harcımız dan içerlerini dolduralım.
  8. Üzerine dilinmiş domates koyup sosumuzu hazırlayıp üzerlerine gezdirip 200 derece fırında yarım saat pişirelim afiyet olsun ????.
Saksı Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst