Şanlıurfa Mutfağından Tepsi Kebabı

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Şanlıurfa Mutfağından Tepsi Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet patlıcan
  • Yarım kilo kıyma et yağlı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet orta uzunluk domates
Üzerine;

  • Kuyruk
Şanlıurfa Mutfağından Tepsi Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle patlıcanlarımızı yıkayalım, akabinde kurutalım ve patlıcanımızı 4 yahut 5 adet kesime bölelim .
  2. Bölme sürecimiz bitikten daha sonra tepsimize etimizi alalım.
  3. Ardından etimize 1 tatlı kaşığı tuzumuzu ek edelim ve güzelce harmanlayalım.
  4. Harmanladıktan daha sonra 1 adet patlıcan 1 adet et olarak tepsimize dizelim.
  5. Dizme süreci bitikten daha sonra domatesimizi yıkayıp dilelim ve tepsinin ortasına biraz domates koyalım .
  6. Üzerine et, ondan sonrasında domates koyalım .
  7. Tepsimiz hazır bir biçimde bekliyor .
  8. Üzerine kuyruk koyalım ,patlıcanlatın üzerine ve domatesinde üzerine.
  9. Ardından fırına göndermek için hazır bekletelim.
  10. Ev fırınında pişiriceksek 200 derece olan fırın ısısında 45 dk pişirme süreci gerçekleştirelim ( üzerine alüminyumfolyo kapatarak pişirelim) afiyet olsun kesinlikle denemelisiniz ;).
Önemli bilgi

Taş fırında pişirme süreci var ise daha hoş olur yoksa da meskendeki fırında 200 derecede 45 dkk üzeri alüminyum folyo ile kapatalım pişmesine müsaade verelim.

Şanlıurfa Mutfağından Tepsi Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst