Sarımsaklı Soslu Güveç Köfte (Izgara Tadında)

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Sarımsaklı Soslu Güveç Köfte (Izgara Tadında) Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kg dana kıyma
  • 1 tane soğan
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı galeta unu ya da 5 yemek kaşığı bayat ekmek
  • Yarım demet maydonoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı su
  • 4 tane biber
Sosu :

  • 4-5 tane domates (2 su bardağı sos olacak kadar)
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı su
Üzerine :

  • 50 gram tereyağı
  • Maydonoz
Sarımsaklı Soslu Güveç Köfte (Izgara Tadında) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Robota soğan, maydonoz, yumurta, maydonoz, galeta unu ve su alınarak çektirilir. Farklı bir kaseye alınır.
  2. Üzerine kıyma ve baharatlar eklenerek yoğrulur. Dolapta 10 dakika dinlendirilir.
  3. Dinlenen harçtan ceviz kadar toplar alınır ve küçük köfteler yapılır. Ocakta pişirilir.
  4. Sosu için domates rendelenir. Tavaya alınır.
  5. Üzerine yağ, tuz, sarımsak, salça ve su alınarak bir taşım kaynatılır.
  6. Biberler iri doğranır ve ayrılır. Sosun birazı üzeri için ayrılır.
  7. Güveçe kalan sosu dökülür.
  8. Üzerine köfteler yerleştirilir. Ortaya biberler serpiştirilir.
  9. Ayırdığımız sos köftelerin üzerine gezilir.
  10. En üste tereyağı modülleri koyularak 190 derece fırında fokurdayana kadar 15 – 20 dakika pişirilip servis edilir.Afiyet olsun ????????.
Sarımsaklı Soslu Güveç Köfte (Izgara Tadında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst