Sarma Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 6 adet patlıcan
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 su bardağı sıcak su
- 300 gram kıyma
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- Karabiber
- Kimyon
- Toz kırmızı biber
- Tuz
- Kızarmış patates
- Maydanoz
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel köfteyi hazırlayıp buzdolabında dinlendirelim.
- Patlıcanları ince ince dilimleyip tuzlu suda biraz bekletelim.
- Patlıcanlarımızı kurulayarak yağda yavaşça kızartalım.
- Kızaran patlıcanları havlu kağıt üzerine alalım.
- Buzdolabında dinlenen köftelerimizi şekillendirelim.
- Patlıcanları kesme tahtamıza alıp uç kısmına köfteyi koyup rulo formunda saralım.
- Patlıcanlarımız bitene kadar birebir biçimde saralım.
- Sardığımız patlıcanları kare borcama dizelim.
- Sosunu hazırlayalım. Sıcak suda salçayı açalım yemeğimizin üzerine gezdirelim.
- Yağlı kağıdı ıslayarak suyunu sıkıp yemeğimizin üzerine kapatıp evvelinde ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz.
- 25 dakika sonunda yağlı kağıdı çıkaralım 5-10 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim. Yemeğimiz hazır ???? Afiyetle yiyebilirsiniz ????????.