Sarma Patlıcan Kebabı

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Sarma Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet patlıcan
Sosu için;

  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su
Köftesi için;

  • 300 gram kıyma
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Toz kırmızı biber
  • Tuz
Süslemek için;

  • Kızarmış patates
  • Maydanoz
Sarma Patlıcan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk evvel köfteyi hazırlayıp buzdolabında dinlendirelim.
  2. Patlıcanları ince ince dilimleyip tuzlu suda biraz bekletelim.
  3. Patlıcanlarımızı kurulayarak yağda yavaşça kızartalım.
  4. Kızaran patlıcanları havlu kağıt üzerine alalım.
  5. Buzdolabında dinlenen köftelerimizi şekillendirelim.
  6. Patlıcanları kesme tahtamıza alıp uç kısmına köfteyi koyup rulo formunda saralım.
  7. Patlıcanlarımız bitene kadar birebir biçimde saralım.
  8. Sardığımız patlıcanları kare borcama dizelim.
  9. Sosunu hazırlayalım. Sıcak suda salçayı açalım yemeğimizin üzerine gezdirelim.
  10. Yağlı kağıdı ıslayarak suyunu sıkıp yemeğimizin üzerine kapatıp evvelinde ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz.
  11. 25 dakika sonunda yağlı kağıdı çıkaralım 5-10 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim. Yemeğimiz hazır ???? Afiyetle yiyebilirsiniz ????????.
Sarma Patlıcan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst