Sebzeli Et Haşlama Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1,5 kilo kemikli dana eti
- 1 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- 3-4 adet defne yaprağı
- 2 litre su
- 2 adet havuç
- 3 adet patates
- 3-4 adet küçük uzunluk soğan yada 7-8 adet arpacık soğan
- 1 yemek kaşığı teremyağ
- 1 yemek kaşığı un
- Tuz
- Karabiber
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kemikli etleri sudan geçirdim.
- Düdüklü tencereye aldım.
- Üzerine soyulmuş sarımsaklar, dörde bölünmüş bir soğan,defne yaprakları ve 2lt. Suyu ek ettim.
- Kaynamaya başladığında üstündeki köpükleri aldım ağzını kapattım 30 dk. pişirdim
- Bir kenara alıp havasının inmesini bekledim.
- Sebzeli kısım için başka bir tencerede teremyağ da soğanları,uzunca doğradığım havuçları bir kaç kere çevirip hafifçeçe karamelize ettim.
- Bir kaşık un ek edip bir iki tıp daha çevirdim.
- Düdüklü tencerede pişen kemikli etin suyunu süzdüm yarısını sotelenen havuç ve soğanın üzerine döktüm.
- 15 dk. Orta ateşte ağzı kapalı bir biçimde pişirdim.
- daha sonrasında patatesleri, düdüklü tenceredeki etleri, tuzu,karabiberi ve etin kalan suyunu da ekleyip 15 dk. daha patatesler pişene kadar bekledim.
- 15-20 dk. dinlendirdim.
- Maydanoz ile süsleyip servis yaptım .Afiyet şifa olsun ????????.