Sebzelı Köfte

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Sebzelı Köfte Tanımı İçin Gereçler

  • 400 gram dana kıyma
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 küçük kuru soğan (Küçük doğranmış)
  • 1 diş sarımsak
  • Karabiber
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı kimyon
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı pulbiber
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz (Damak tadınıza gore)
  • 1 tutam maydanoz (İnce kıyılmış)
Zerzevatı için;

  • Biraz sıvıyağ
  • 3 orta uzunluk patates (Küp doğranmış)
  • 2 küçük havuç (Küp doğranmış)
  • 2 sivri yeşil biber (Küp doğranmış)
  • 1 kuru soğan (Küçük doğranmış)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı dolusu dondurulmuş bezelye
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • 500 ml su
Sebzelı Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Köfte harcını yeterlice yoğurup, yuvarlayıp, üzerine 1 tatlı kaşığı un ek edip, tabağı güzelce sallayın.
  2. Sıvıyağında havuçları uygunca kavurun soğan, sarımsağı ekleyip, devam kavurun.
  3. Patatesi, biberi salçayıda ekleyip, kavurun. Suyunu ekleyip kaynayınca altını kısıp kapağını kapatın.
  4. 5-7 dakika pişirip köfteleri ve baharatları ekleyin.
  5. Kısık ateşte kapağı açık 15-20 dakika köfteler yumuşaya ve kıvam alana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Sebzelı Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst