Sebzeli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için
Not EkleTarifi Yazdır
Köftesi için
- 500 gr kıyma
- 1 adet soğan rendesi
- 2 diş sarımsak rendesi
- Yarım çay bard galeta unu
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Çay kaşığı ucuyla karabiber
- 3 orta uzunluk patates
- 2 orta uzunluk havuç
- 2 adet kapya biber
- 1,5 çay bardağı bezelye konservesi
- 3 adet domates rendesi
- 1 yemek kaşığı salça
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Köfte için tüm materyalleri bir kaba koyup yoğurun. 30 dk buzdolabında dinlendirin ve cevizden az küçük kesimler alıp yuvarlayın.
- Sebzeleri iri olmayacak biçimde doğrayın.
- Tavada yağı kızdırın.
- Önce patatesleri, havuçları en son kapya biberi yavaşça kızartıp tavadan alın.
- Köfteleri tavaya ekleyip kızartın, en son kızarttığınız zerzevatları köfteye ekleyip 5 dakika pişirin.
- Üzerine domates rendesini ekleyip karıştırın.
- Sıcak suya salçayı kekik ve tuzu ekleyip tavaya ekleyin.
- Kapağını kapatıp orta ateşte 15-20 dakika pişirin.
- En son bezelyeleri de ek edip ocağı kapatın. Yanına pilav ve salata ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.