Sebzeli Misket Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 350 gr dana kıyma
- 2 tane havuç
- 2 tane patates
- 1 su bardağı bezelye
- 1 tane rendelenmiş kuru soğan
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tane domates rendesi
- Kekik
- 2 su bardağı su
- Tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Sebzeleri küp biçiminde doğrayıp kızartalım.
- Kızaran zerzevatları fırın kabına alalım.
- hemen sonrasında köfteleri kızartıp onu da fırın kabına alıp üzerine bezelyeyi de ekleyip karıştıralım.
- Son olarak sosunu hazırlayıp üzerine dökelim 200 derecedeki fırında 15,20 dk pişirelim.
- Sıcak servis yapalım.