Sebzeli Tavuk Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- Yarım tavuk
- Yarım çay bardağı ay çiçek yağı
- 8- 9 adet biber
- 3 adet domates
- 3 adet sarımsak
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı karışık salça
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
- En son tuz ( tuzda ölçü belirlemedim zira benim salçam mesken salçası olduğu için tuzu göz sonucu koydum..
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel tavuklar doğranıp haşlanılır.
- Biber soğan domates sarımsakta doğranır.
- Haşladığımız tavuğu tencereye alıp üzerine yağını döküp biraz kızartalım.
- Kızaran tavuğun üzerine sırasıyla soğan biber dökelim biraz kavurduktan daha sonra domates sarımsak döküp biraz daha kavuralım.
- Bir kasede salça toz biber kekiği sulayıp yemeğin üzerine dökelimm.
- Ve yemeğin kısık ateşte pişirmeye bırakalım. (yemeğinizi ne kadar kavurursanız yemeğiniz okadar hoş olur. )Afiyet olsun.