Şişte Tavuk Köfte

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Şişte Tavuk Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 modül tavuk göğüs
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 adet kapya (acı severler şilide ekleyebilir)
  • 1 çay kaşığı iri çekim biber salçası
  • 3 dilim bayat ekmek
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kajun baharatı
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Şişe takarken elimizi batırmak için;

  • Sıvıyağ
Şişte Tavuk Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tavuk etlerini rondoya sığacak biçimde keselim iri küpler formunda.
  2. Soğanı dörde bölelim.
  3. Biberleri ayıklayıp onlarıda iri doğrayalım.
  4. Rondonuzun hazinesine sığacak biçimde tavuğu, soğanları, biberleri,bayat ekmekleri, sarımsakları atıp kıyma haline getirin.
  5. Benim makinamın haznesi küçük olduğu için üç seferde tüm gereçleri geçirdim.
  6. Kıyma haline gelen malzemelerimize, baharatları, sıvı yağı ve salçayı ek edip yoğuralım.
  7. hemen sonrasında elimizi sıvı yağa batırıp bir topak tavuk karışımımızdan alıp yuvarlayalım ve ortasından şişi geçirelim.
  8. Elimizle şişe yayalım ve görseldeki biçimi verelim.
  9. Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
  10. 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  11. Arada açıp üzerine fırçayla sıvı yağ sürelim kurumaması için.
  12. Fırından fırına değişir pişme müddeti, nar üzere kızarınca yemeğimiz hazırdır.(baharatlandırma kısmı sizin damak tadınıza bağlıdır).
  13. Bu gereç ile 9 şiş çıktı. Siz dilerseniz yarı ölçü ile yapabilirsiniz. 4 kişilik aile olarak biz tükettik.
    ☺
    .
Şişte Tavuk Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst