Söğürme Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 5 adet patlıcan
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 4 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Tereyağ
- 300 gram kıyma
- 2 dilim ekmek içi
- 1 adet soğan
- Hepsinden 1 çay kaşığı olacak biçimde karabiber, kimyon, pulbiber, tozbiber
- 1 çay kaşığından az yenibahar
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcan ve kapya biber fırında közlenir.
- Patlıcan ve biber fırında közlenmedilk evvel yıkanır, kurulanır. Ben başka ayrı közledim.
- Patlıcanın birkaç yerinden patlıcana delik açılır. bu türlü tepsiye konup fırına atılır.
- daha sonra da biberler tepsiye dizilir ve bir daha fırına atılır, közlendiysem daha sonra kabukları soyulur ve kenara alınır.
- Soğan, sarımsak, domates ve biber yemeklik doğranır. Derin bir tavaya alınır.
- Üzerine salça eklenerek tereyağda kavrulur.
- En son közlenmiş patlıcan ve biber de içine doğranıp birlikte kavrulur ve yayvan bir tabağa dağıtılır.
- Köftelik tüm gereçler karıştırarak yeterlice yoğurulur ve hal verilerek kızartılır. Bende biraz fazla çıktı ince hal verdiğim için.
- Kalanı buzluğa attım.
- Köfteler kızartıldıktan daha sonra domates ve biberler de fırında közlenir.
- Kızaran közlenmiş harcımızın üzerine dizilir.
- daha sonra biberler ve domatesler dizilir.
- En son tereyağ kızdırılır ve köftelerin üzerine gezdirilir. Afiyet olsun ????.