Söğürme Kebabı

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Söğürme Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet patlıcan
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 4 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tereyağ
Köftesi için

  • 300 gram kıyma
  • 2 dilim ekmek içi
  • 1 adet soğan
  • Hepsinden 1 çay kaşığı olacak biçimde karabiber, kimyon, pulbiber, tozbiber
  • 1 çay kaşığından az yenibahar
Söğürme Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Patlıcan ve kapya biber fırında közlenir.
  2. Patlıcan ve biber fırında közlenmedilk evvel yıkanır, kurulanır. Ben başka ayrı közledim.
  3. Patlıcanın birkaç yerinden patlıcana delik açılır. bu türlü tepsiye konup fırına atılır.
  4. daha sonra da biberler tepsiye dizilir ve bir daha fırına atılır, közlendiysem daha sonra kabukları soyulur ve kenara alınır.
  5. Soğan, sarımsak, domates ve biber yemeklik doğranır. Derin bir tavaya alınır.
  6. Üzerine salça eklenerek tereyağda kavrulur.
  7. En son közlenmiş patlıcan ve biber de içine doğranıp birlikte kavrulur ve yayvan bir tabağa dağıtılır.
  8. Köftelik tüm gereçler karıştırarak yeterlice yoğurulur ve hal verilerek kızartılır. Bende biraz fazla çıktı ince hal verdiğim için.
  9. Kalanı buzluğa attım.
  10. Köfteler kızartıldıktan daha sonra domates ve biberler de fırında közlenir.
  11. Kızaran közlenmiş harcımızın üzerine dizilir.
  12. daha sonra biberler ve domatesler dizilir.
  13. En son tereyağ kızdırılır ve köftelerin üzerine gezdirilir. Afiyet olsun ????.
Söğürme Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst