Soslu Et

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Soslu Et Tanımı İçin Materyaller

  • 1,5 kilo kesim sığır omuz eti
  • 3-4 adet havuç
  • 10-12 adet mantar
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 2 -2,5 su bardağı sıcak su
  • 1 – 2 adet soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 cay kaşığı karabiber
  • Tuz
Soslu Et Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Etleri tencerede eritilmiş sıvı yağ ve biraz tereyağı ile mühürleyin. Mühürledikten daha sonra etleri tavadan alın.
  2. Tıpkı tavanın ortasında 2 yemek kaşığı tereyağı eritin, salçaları ekleyip, biraz kavurun. Sıcak su, sarımsak, soğan ve etleri ekleyin. Kaynadıktan daha sonra kısık ateşte kapağı kapalı etler yumuşayana kadar pişirin. Orta ara denetim edin gerekirse sıcak su ekleyin.
  3. Havuçları kısa fazlaca öldürmeden haşlayın. çabucak sonrasında bir tavanın içine evvel biraz sıvı yağ ekleyin, mantarları soteleyin, yüksek ateşte çabucak sonrasında havuçları ekleyip kısa devam soteleyin. Soğan ve sarımsakları etin ortasından alın.
  4. Pişen etin üzerine 1 tatlı kaşığı nişastayı yarım su bardağı soğuk su ile karıştırıp, ek edin. Kaynadıktan daha sonra mantarları, havuçları ve baharatları ekleyip, yemeği yavaşça karıştırın.
  5. Yaklaşık 5 dakika kadar daha kapağı açık pişirin. Yanına pilav, spätzle, patates püresi, bulgur pilavı ve salata çok yakıştığını düşünüyorum. Afiyet olsun ????.
Soslu Et Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst