Soslu Lokum Bonfile Ve Tereyağlı Makarna

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Soslu Lokum Bonfile Ve Tereyağlı Makarna Tanımı İçin Gereçler

  • 750 gram bonfile
  • 1/2 (yarım) paket arpacık soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 domates rendesi
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet defne yaprağı
  • 5-6 adet tane karabiber
  • 1,5 çay kaşığı tuz
Marinesi için;

  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3-4 damla sirke
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz, kırmızı toz biber, kekik
Makarna için

  • 1/2 (yarım) paket yassı spagetti (istediğiniz her hangi bir makarna )
  • 1 lt sıcak su
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
Soslu Lokum Bonfile Ve Tereyağlı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Etleri marine ederek başlayalım. Etlerin üzerine marine materyalleri eklenir ve güzelce karıştırılır.
  2. Üzeri streçlenerek vaktiniz var ise 3-4 saat buzdolabında dinlendirilir.
  3. daha sonra uygun bir tencere ısıtılır.
  4. Etler kızgın tavaya alınarak iki tarafı da mühürlenir.
  5. Suyunu kaybetmemesi için bu süreci yapıyoruz.
  6. Etler tavadan alınır.
  7. Birebir tavaya yağlar eklenir ve eritilir.
  8. Arpacık soğanlar ve kalın doğranmış kapya biber ek edilip 2-3 sefer karıştırılır.
  9. Domates rendesi, defne yaprağı ve tane karabiberler ek edilip kaynamaya bırakılır.
  10. Kaynadığında etler yerleştirilir ve evvel yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte kendi sosuyla yumuşayana kadar pişirilir.
  11. Su eklemeye gerek kalmıyor.böyle hayli lezzetli ve yumuşacık oluyor.
  12. Kapatmaya yakın tuz ek edilir 1-2 dk daha sonra kapatılır.
  13. Birinci sıcağı geçince servis yapılır.
  14. Makarna için bir tencereye su eklenir ve kaynamaya bırakılır.
  15. Su kaynadığında makarnalar ek edilip haşlanır. (paketin üzerinde yazan müddet boyunca) haşlama suyuna tuz ve sıvı yağ eklenir.
  16. Suyunu çekip yumuşadığında tereyağ ek edilip karıştırılır ve servis yapılır. Afiyet olsun????.
????istediğiniz makarna tipini kullanabilirsiniz.

Soslu Lokum Bonfile Ve Tereyağlı Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst