Soslu Lokum Et

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Soslu Lokum Et Tanımı İçin Malzemeler

  • 800 – 850 gram ince dilimlenmiş dana eti
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 adet dana bulyon
  • 1 su bardağı su ( nişastayı açmak için )
  • 1 tepeleme dolu tatlı kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tepeleme tereyağı
  • 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 adet defne yaprağı
(Kullanılan su bardağı 200 ml)


Soslu Lokum Et Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Derin bir tavada sıvı yağı hayli yakmadan ısıtın.
  2. Etleri ekleyerek iki tarafını da mühürleyip bir kaba alın.
  3. Aynı tava içine tereyağını alın ve erimeye başlayınca ince kıyılmış soğan ile sarımsağı ekleyin.
  4. Güzelce kavurduktan daha sonra domates salçası, baharatlar, defne yaprakları ve bulyonu ek edin.
  5. 1 kaç dakika kavurduktan daha sonra üzerine 2 su bardağı sıcak su dökün.
  6. Ardından 1 su bardağı suya nişasta ekleyip karıştırın ve pişmekte olan sosa ek edin.
  7. Son olarak etleri de sosun içine koyup tavanın kapağını kapatın.
  8. Kısık ateşte etler güzelce yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1 -1,5 saat pişirin.
  9. Patates püresi yahut pilavla servis yapın.
Soslu Lokum Et Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst