Soslu Tavuk Ve Kuşkonmaz Tanımı İçin Malzemeler
Kuşkonmaz için
Not EkleTarifi Yazdır
Kuşkonmaz için
- Kuşkonmaz
- Zeytinyağ, tuz, karabiber, pulbiber
- 2 tavuk göğsü (uzun ikiye kesin 4 tane olacak biçimde)
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
- Karabiber
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı köri
- 5 tatlı kaşığı zeytinyağ
- 2 yemek kaşığı su
- 2 adet büyük soğan (yemeklik doğrayın)
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 200 gram krema
2 tatlı kaşığı hardal - 4 tatlı kaşığı nişasta (çeyrek çay bardağı soğuk suyla karıştırın)
- 300 ml su
- 1 tatlı kaşığı zerzevat tozu
- Bir tutam maydanoz (ince kıyın)
- Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
Not EkleTarifi Yazdır
- Kuşkonmazları yıkayıp sert uçlarını kopartın.Kuşkonmazı yağlı kağıtlı tepside 200 derecede 10-15 dak. Arasıra karıştırarak pişirin.
- Tavuk marinesinin materyallerini karıştırın.
- Tavukları gerili önlü fırçalayın.
- Tavayı yavaşça kızdırın ve orta ateşte gerili önlü kızartıp kenara alıp üzerini kapatıp (sıcak tutun) birebir tavaya tereyağını eritin.
- Soğanları kavurun.
- Kremayı, suyu, nişastalı suyu, hardalı baharatları ve maydanozu ekleyip karıştırın.
- 3-4 dakika pişirip ocaktan alın.
- Çırpma kabına alıp blendırdan geçirin.
- Kuşkonmazları tabağa koyun.
- Üzerine tavuğu ek edip ve sosu gezdirin. Afiyet olsun.