Soya Soslu Sebzeli Tavuk Sote

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Soya Soslu Sebzeli Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 750 gram tavuk göğsü
  • 4 yemek kaşığı soya sosu (3 yemek kaşığı sosu için 1 yemek kaşığı etleri soteledikten daha sonra konulacak )
  • 2,5 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2,5 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • Tuz, karabiber, zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet kabak
  • 6-7 tane mantar
  • 1,5 su bardağı su
Soya Soslu Sebzeli Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle tavuğu kuşbaşı doğrayıp sirkesini,3 yemek kaşığı soya sosunu, nişastayı biraz tuz ve karabiberi bir kapta karıştırıp tavuklarımızı da ekleyip ağzını kapatıp,marine olması için en az bir saat buzdolabında bekletelim.
  2. Ardından soğan biber ve mantarlarımızı julyen doğruyoruz.
  3. Kabağımızı da fazlaca ince şerit halinde doğruyoruz.
  4. Wok tavaya yoksa teflon bir tencereye ve tavaya zeytinyağını koyup sebzelerimizi ekliyoruz.
  5. Bir iki çevirdikten daha sonra 1 yemek kaşığı soya sosunu ekleyip bir iki döndürüyoruz.
  6. birlikteinde tavukları da ekleyip suyunu ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  7. Yumuşacık mis üzere bir tavuk eti oluyor. Soya sosu tuzlu olduğu için epeyce fazla tuz koymayalım. Sevgiler.
Soya Soslu Sebzeli Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst