Sultan Kebabı (Tavuklu)

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Sultan Kebabı (Tavuklu) Tanımı İçin Malzemeler

Krep için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı süt
  • 8-9 yemek kaşığı un
  • Tuz
İç harcı için;

  • 2 modül tavuk göğsü
  • 1 paket mantar
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
Beşamel sos için;

  • 1.5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Tereyağ
Üzeri için;

  • Kaşar peyniri
Sultan Kebabı (Tavuklu) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda kredimizi hazırlıyoruz.
  2. Bir kaba yumurtayı alalım yeterlice çırpalım sütünü yağını ekleyelim tuzunu ve unu da ekledikten daha sonra güzelce çırpalım.
  3. Krep tavasını ısıtalım fazlaca az yağ sürdükten daha sonra 1 kepçe tavaya koyalım her tarafa eşit biçimde yayalım kalın olmaması gerekiyor dikkat edelim ben toplam 11 tane çıkardım.
  4. hemen sonrasında iç harcı için tavukları minik minik doğrayalım.
  5. Diğer gereçleri de hazır edelim soğanı havucu biraz soteleyelim.
  6. hemen sonrasında tavuğu ekleyelim suyunu çektikten daha sonra salçasını ekleyelim.
  7. Çok az kavurduktan daha sonra bezelyesini ve mantarını ek edelim yeterlice suyunu çektikten daha sonrada ocaktan alalım.
  8. Diğer taraftan beşamel sosu hazırlayalım unu tereyağında kavuralım kokusu çıkana kadar ondan sonrasında sütünü ek edelim.
  9. 2 dk kaynattıktan daha sonra altını kapatalım ve bohçalarımızı yapmaya başlayalım.
  10. Bir kaseye hazırladığımız krepi koyalım üstüne hazırladığımız harcı koyalım bohça formunda kapatıp kürdanla kapatalım zıt çevirip fırın tepsisine koyalım öteki krepleri de o biçimde hazırlayalım.
  11. Hazırladığımız beşamel sosu üzerine dökelim.
  12. Kaşar peynirini de ek edip 190 derecelik önce ısıttığımız fırına sürelim kaşarlar eriyip kızarana kadar bekleyelim.Afiyet olsun.
Sultan Kebabı (Tavuklu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst