Sultan Kebabı

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Sultan Kebabı Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet yufka
İç harç gereçleri:

  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 300 gram kuşbaşı et
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1,5-2 su bardağı sıcak su
Beşamel sos materyalleri:

  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
Üzeri için;

  • Kaşar peyniri
Sultan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. İç harç yapılışı için; tencereye yağı dökün ve etleri ek ederek kavurun.
  2. Etlerin rengi değişince doğradığınız soğan ve havuçları, bezelyeleri ek edip kavurmaya devam edelim.
  3. Baharatları ve salçaları ekleyin. Tencereye 1,5-2 su bardağı kadar su ekleyip 30 dakika kadar pişirin.
  4. Beşamel sos yapılışı için; tereyağ ve unu tencerede kavurun. Sütü ekleyin. Tuz ve karabiberi de koyup güzelce karıştırın.
  5. Yufkayı dörde bölün ve çorba kasesine yerleştirin.
  6. İç harcını koyun ve üzerini kapatın.
  7. Yağlanmış tepsiye karşıt çevirerek yerleştirin.
  8. Üzerine beşamel sos akabinde kaşar rendesi gezdirin.
  9. Evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Deneyen herkese afiyet olsun ????.
Sultan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst