Tadı Enfes Tavuk Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 bütün tavukgöğsü
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Bir fiske karabiber
- Bir fiske dereotu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı kurutulmuş karışık otlar
- 1 tatlı kaşığı zerzevat tozu
- Bir fiske karabiber
- Bir fiske kırmızı toz biber
- Bir fiske köri tozu
- 250 ml sıvı krema
- 300 ml su
- 2 yemek kaşığı nişasta
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuğumuzu küçük kesim halinde doğruyoruz ve rondo dan geçiriyoruz.
- Derin bir kaseye ek ediyoruz ve başka gereçler ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Yaklaşık 30 dk kadar buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.
- Dinlenmiş olan harcımız dan elimizi yavaşça yağlayarak küçük kesimler koparıp yuvarlıyoruz.
- Dileğiniz büyüklükte yapabilirsiniz. Hepsine form veriyoruz ve bir boş tabağa diziyoruz.
- Bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip ısıtıyoruz ve tavuk köftelerimizi ek edip artlı önlü güzelce kızartıyoruz.
- Sosu musun yapılışı,küçük bir tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekliyoruz içerisine soğanları küçük doğrayıp ek ediyoruz.
- Boş derin kaseye sıvı krema ve suyu ek ediyoruz.
- İçerisine 2 yemek kaşığı nişasta ekliyoruz ve çırpıyoruz.
- Kavrulmuş olan soğanlarımıza baharatları da ekliyoruz.
- Ardından kremalı suyumuzu ek ediyoruz ve karıştırıyoruz ağır bir kıvam alıncaya kadar.Afiyet olsun