Tam Kıvamında Hünkar Beğendi Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 500 gram kuşbaşı et
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı domates+ biber salçası ~tuz, karabiber,su
- 3 adet közlenmiş patlıcan
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı un ( epey dolu olmasın)
- 1 çay bardağı soğuk süt
- 1/2 (yarım) çay bardağı kaşar peyniri rendesi
- Tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Sıvıyağ ve tereyağ eritilir ve et yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar sotelenir.
- Yemeklik soğan eklenir ve pembeleşene kadar karıştırılır.
- Salça eklenir ve rengini bırakınca üzeri bir parmak geçecek kadar su eklenir.
- Tuz ve karabiber eklenir.
- Etler pişmeye bırakılır. (düdüklü kullandım ben 45 dk pişirdim. ) beğendi için közlenmiş patlıcan incecik kıyılır.
- Tereyağ eritilir ve un eklenir. Un kokusunu bırakana dek kavrulur.
- Kıyılmış patlıcanlar eklenir. Eze eze karıştırılır. Soğuk süt eklenir.
- Ezerek karıştırmaya devam edilir.
- En son kaşar peyniri eği yapılır.
- Tuz ile tatlandırılır ve altı kapatılır.
- Servis tabağına evvel beğendi yayılır.
- Üzerine pişirdiğimiz et koyularak servis edilir.