Tam Ölçülü Alinazik Tanımı İçin Malzemeler
Kıymalı harç için ;
Not EkleTarifi Yazdır
Kıymalı harç için ;
- 300 gram kıyma
- 2 orta uzunluk soğan
- Baharat (pul biber – karabiber – kimyon – kekik)
- Tuz
- Zeytinyağ
- 3 su bardağı süzme yoğurt
- 6 adet közlenmiş patlıcan
- Tuz
- 3 diş sarımsak
Not EkleTarifi Yazdır
- Kıymayı tencereye alıp suyunu bırakıp çekene kadar yaklaşık 3-4 dakika kavuralım.
- Üzerine ince doğranmış soğan, yağ, baharat, tuz ek edip kavurmaya devam edelim.
- Soğanın rengi dönünce kıyma kendini bırakınca altını kapatalım.
- Yoğurdu bir tabağa alalım ,içerisine közlenmiş ince doğranmış soğumuş patlıcanı ekleyelim .
- Üzerine sarımsak ile tuzu da ekleyip karıştıralım.
- Sunum kademesi için tabağa birinci yoğurt karışımını alıp yayalım üzerine kıymalı harçtan ekleyip servis edelim. Afiyet olsun????????????.