Tam Ölçülü Nefis Lezzette Kadınbudu Köfte

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Tam Ölçülü Nefis Lezzette Kadınbudu Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram dana kıyma (yarısını pişireceğiz)
  • 1 çay bardağı pirinç ( haşlanacak)
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 adet yumurta
  • 2 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz, kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
Dış kaplaması için

  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı galeta unu ( çıtır katman olması için)
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı su
  • Bir fiske tuz
  • 1 su bardağı sıvı yağ ( kızartmak için)
Tam Ölçülü Nefis Lezzette Kadınbudu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda pirinçleri hazırlayarak başlayalım.
  2. Pirinçleri yıkayın ve kısık ateşte sıcak suda yumuşayana kadar haşlayın.
  3. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın. 1- 1,5 su bardağı pilavınız var ise onu da kullanabilirsiniz.
  4. Kıymayı kavurmak için uygun bir tavada yağları eritin.
  5. Soğanın birini minik küpler halinde doğrayın ve soteleyin. Küçüldüklernde kıymayı ekleyip kavurun. Biraz tuz ve karabiber ekleyin. Soğumaya bırakın.
  6. Köfte için gerekli materyalleri bir kaseye alın.
  7. Soğanın birini rendeleyip suyunu sıkıp ek edin.
  8. Haşlanmış pirinç ve kavrulmuş kıymayı da ekleyin. Güzelce yoğurun.
  9. Yumuşak kıvamda bir harç olacak. Harcı 1 saat buzdolabında dinlendirin.
  10. daha sonra cevizden biraz büyük kesimler koparıp oval form verin.
  11. Un ve galeta ununu karıştırın. Biraz tuz ekleyin.
  12. Yumurtaları 1 yemek kaşığı suyla çırpın.
  13. Köftelerin hepsini unla kaplayın.
  14. Bir tavada yağı kızdırın.
  15. Her tarafını yumurtaya batırıp fazlasını süzdürün.
  16. Yağda çevirerek kızartın. Kızardığında havlu kağıt serili servis tabağına alın.
  17. Ilıkken patates kızartması yahut patates püresi eşliğinde servis yapın. Çok yakışıyor. Afiyet olsun
    🌸
    .
Tam Ölçülü Nefis Lezzette Kadınbudu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst