Tavuk Etli İçli Köfte (Irok) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 paket göğüs
- 3 su bardağı köftelik bulgur
- 1 adet yumurta
- 4 tane patates
- 6 tane soğan
- 1 demet maydanoz
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
- Tuz
- Sıvı yağ
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tavuk göğsünü 1 adedini hamura 1 adedini harca kullanmak için robottan geçiriyoruz.
- daha sonrasında hamura geçiyoruz hamuru için 3 su bardağı köftelik bulguru ıslatıp üstünü kapatıp 10 dakika bekletiyoruz.
- 4 tane patatesi soyup doğrayıp kaynatıyoruz güzelce kaynattıktan daha sonra düzgünce ezip hamura katıyoruz 1 tane yumurtayı tavuk etini tuzu ve biber salçasını da hamura katıp düzgünce yoğuruyoruz.
- Elde edeceğiniz hamur yumuşak lakin dagılmayacak kıvamda olacak şayet o kıvamda değilse biraz un ile kıvamını yapabilirsiniz.
- Harcı için de tavuk etini tavaya alıp biraz suyunu çekince robottan geçirip yıkayıp suyunu sıktığımız soğanları ekleyip güzelce kavurduktan daha sonra suyunu baharatlarını ve tuzunu katıp kavuruyoruz.
- Kavrulan harcı soğumaya bırakıyoruz hamuru açmak için ceviz büyüklüğünde olacak biçimde elimize top üzere yuvarlatıp biçim verip içini oyuyoruz.
- Soğuyan harçtan katıp ağzını kapatıp isteğimiz formu veriyoruz ben klasik olan hali verdim.
- Kızgın yağda kavurup servis ediyoruz afiyet olsun ????.