Tavuk Fajita

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Tavuk Fajita Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram julyen doğranmış tavuk
  • 2-3 kapya biber
  • 3-4 tane yeşil biber
  • 1 tane soğan
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
Tavuk Fajita Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Sirke toz şeker yağ ve baharatlar bir kaba alınıp karıştırılır.
  2. Üzerine julyen doğranmış tavuklar atılıp yeterlice karıştırılır.
  3. Zaman var ise 2-3 saat marine edilir.
  4. Soğanlar julyen doğranır ve iki kaşık zeytinyağında sotelenir.
  5. Üzerine kapya biber ve yeşil biberlerde ek edilerek sotelenmeye devam edilir. Sebzeler fazlaca öldürülmeden( 10 dakika kadar )altı kapanır.
  6. Başka bir tavaya bir kaşık zeytinyağ konur ve altı açılır kızgın tavaya tavuklarda konur 20-25 dakika kadar sotelenmeye devam edilir.
  7. hemen sonrasında hazırlanan sebzelerde katılır beş dakika kadar pişirmeye devam edilip altı kapanır.
Sayfamda daha evvel tanımını verdiğim avakado sos süzme yoğurt ile servis edilir. Afiyet olsun????.

Tavuk Fajita Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst