Tavuk Fajita Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk Fajita Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 500 gram julyen doğranmış tavuk
- 2-3 kapya biber
- 3-4 tane yeşil biber
- 1 tane soğan
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
Not EkleTarifi Yazdır
- Sirke toz şeker yağ ve baharatlar bir kaba alınıp karıştırılır.
- Üzerine julyen doğranmış tavuklar atılıp yeterlice karıştırılır.
- Zaman var ise 2-3 saat marine edilir.
- Soğanlar julyen doğranır ve iki kaşık zeytinyağında sotelenir.
- Üzerine kapya biber ve yeşil biberlerde ek edilerek sotelenmeye devam edilir. Sebzeler fazlaca öldürülmeden( 10 dakika kadar )altı kapanır.
- Başka bir tavaya bir kaşık zeytinyağ konur ve altı açılır kızgın tavaya tavuklarda konur 20-25 dakika kadar sotelenmeye devam edilir.
- hemen sonrasında hazırlanan sebzelerde katılır beş dakika kadar pişirmeye devam edilip altı kapanır.
Tavuk Fajita Tanımı Fotoğraflı Yapılışı