Tavuk Kalamar Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 500 gram tavuk göğsü
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz karabiber
- 1 adet yumurta
- 1 şişe maden suyu
- 5 yemek kaşığı un
- Yarım paket kabartma tozu
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk göğsü jülyen doğranır. Derin bir kaba alınır.
- Üzerine pul biber, kekik, tuz, karabiber vs. İstediğiniz baharatları ekleyip güzelce karıştırılır.
- Ayrı bir kapta 1 yumurta 1-2 dk. çırpılır.
- Üzerine 1 şişe maden suyu eklenir.
- Un, kabartma tozu eklenerek karıştırılır homojen bir karışım elde edilir.
- Bu karışım baharatlı tavukların üzerine dökülerek karıştırılır.
- Üzeri streç ile kapatılarak 1 saat dolapta dinlendirilir.
- Dinlenen tavuklar sostan alınıp, kızgın yağda gerili önlü güzelce kızartılır. Çıtır tavuklarımız hazır, afiyet olsun????????????.