Tavuk Kalamar

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Tavuk Kalamar Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz karabiber
Sosu için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 şişe maden suyu
  • 5 yemek kaşığı un
  • Yarım paket kabartma tozu
Tavuk Kalamar Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tavuk göğsü jülyen doğranır. Derin bir kaba alınır.
  2. Üzerine pul biber, kekik, tuz, karabiber vs. İstediğiniz baharatları ekleyip güzelce karıştırılır.
  3. Ayrı bir kapta 1 yumurta 1-2 dk. çırpılır.
  4. Üzerine 1 şişe maden suyu eklenir.
  5. Un, kabartma tozu eklenerek karıştırılır homojen bir karışım elde edilir.
  6. Bu karışım baharatlı tavukların üzerine dökülerek karıştırılır.
  7. Üzeri streç ile kapatılarak 1 saat dolapta dinlendirilir.
  8. Dinlenen tavuklar sostan alınıp, kızgın yağda gerili önlü güzelce kızartılır. Çıtır tavuklarımız hazır, afiyet olsun????????????.
Tavuk Kalamar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst