Tavuk Kapama

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Tavuk Kapama Tanımı İçin Malzemeler

  • 6-8 adet tavuk budu
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1/2 (yarım) su bardağı bulgur
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Tuz
Butlara sürmek için

  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Üzerine

  • Maydanoz
Tavuk Kapama Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle pirinci sıcak su ile ıslayıp en az yarım saat beklettim.
  2. Butları başka bir tencerede haşladım,suyunu süzüp pilav için ayırdım.
  3. Pilav tenceresine sıvı yağ, haşlanmış nohut,.
  4. Yıkanmış pirinç bulgur ve tuzunu da ek ettim bir kaç cins kavurdum.
  5. Borcama tümünü aktardım.
  6. Üstüne butları sıraladım.
  7. 3buçuk su bardağı tavuk suyundan üzerine gezdirdim.
  8. Üzerini ıslanıp suyu sıkılmış yağlı kağıt ile kapattım bu hal 170°fırında 30-35 dk. Pişirdim.
  9. ondan sonrasında yağlı kağıdı kaldırıp,butların üzerine bir tatlı kaşığı tereyağda kızdırdığım kırmızı toz biberden fırça ile sürdüm.
  10. yenidendan fırına sürdüm 10 dk. daha sonra çıkardım maydanoz ile süsleyip servis yaptım ????️.
Tavuk Kapama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst