Tavuk Kebabı

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Tavuk Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 1 modül kemiksiz tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 2 adet biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz,kırmızı toz biber,köri
Kızartmak için;

  • Sıvı yağ
Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt
Sosu için;

  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
Yağlı sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Toz kırmızı biber
Tavuk Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öcelikle tavukları haşlayıp didikleyelim.
  2. Tencereye sıvı yağ ekleyip piyazlık doğradığımız soğanları ve uzun uzun doğradığımız biberleri ekleyip kavuralım.
  3. sonrasındasında didiklediğiniz tavuk etlerini baharat ve tuzunu da ekleyelim ve kavuralım.
  4. Yufkayı üçgen halinde dörde bölelim.
  5. Yufkaların geniş kısmına tavuk harcından koyup sigara böreği şeklinde saralım.
  6. Kızgın yağda artlı önlü kızartalım.
  7. Kızaran yufkaları dilim dilim kesip servis tabağına alalım.
  8. Salçalı sosu ortasında sos tavasına tavuk suyunu alıp üzerine salçayı ekleyelim.
  9. Biraz kaynatıp kıvam aldıktan daha sonra dilimlerim üzerinde sostan gezdirilelim.
  10. hemen sonrasında sarımsaklı yoğurt dökelim.
  11. Tere yağını eritip tozbiberide ekleyelim bir iki karıştırıp yoğurdun üzerine döküp servis yapalım.
  12. Oratik lezzetli bir ana yemek deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun
    ❤
    .
Tavuk Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst