Tavuk Sarması Tanımı Görüntülü

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Tavuk Sarması Tanımı İçin Gereçler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 1-2 soğan
  • 1-2 adet sarımsak ( fazlada konulabilir )
  • 2-3 küp seker yada 1-2 tatlı kaşığı toz şeker
  • Kekik
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz biber
  • Zeytinyağı
  • 5-6 dilim ince kaşar dilimi
Beşamel sos materyalleri

  • 3-4 kaşık zeytinyağı yada sıvı yağ
  • 2 kaşık tepeleme un
  • 2 şu bardağı süt
  • Tuz
  • Rendelenmiş 125 gram kaşar
Tavuk Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Evvel tavuk göğsünü ortadan ikiye kesip tahtamıza alalım üzerine baharatlarımızı ve az zeytinyağını gezdirip elimizle güzelce sürelim ve üzerine poşet koyup düzleşmesi için düzgünce dövelim.
  2. Bir tavamızda soğanımızı, sarımsakla yeterlice öldürelim.
  3. 2-3 tane küp seker ekleyip güzelce kavuralım, bu tanımda ne kadar soğan eklerseniz o kadar lezzetli olur.
  4. Tavuklarımız bir kenarda dinlenirken diğer bir tava yağımızı ekleyip üzerine unu koyup kavuralım ve en son şutu, tuzu ekleyip beşamel sosumuzu yapalım.
  5. Ve evet artık birleştirme kademesi.Tavuklarımızın içine karamalize sosumuzu sürüp kaşarımızı yerleştirip saralım ve kürdanla tutturalım.
  6. Bunu tüm tavuklarımıza yapıp borcama alalım ve üzerlerine beşamel sosumuzu koyup 180 derece fırına verelim.
  7. 25 dk piştikten daha sonra üzerine rendelenmiş kaşarı koyup 15 -20 dk daha pişirelim.
    Eksiksiz lezzet işte burada, afiyet olsun
    🙂
Tavuk Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst