Tavuk Taco Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 4-5 tane lavaş ekmeği
- 600 gram tavuk göğsü
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 yemek kaşığı buğday nişastası
- 3 yemek kaşığı soya sosu
- 2 yemek kaşığı bal
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım su bardağı su
- 1 tane olgun avakado
- Yarım limon suyu
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 adet domates
- 1 adet soğan
- 2 tane taze soğan
- Salatalık
- Zeytinyağ
- Tuz
- Limon suyu
- Marul
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuk göğsünü küp kesin, köri ,karabiber, zerdeçal ekleyip elinizle harmanlayın.
- daha sonra soya sosu döküp karıştırın.
- Nişasta ununu ekleyip elinizle harmanlayın başta yapış yapış oluyor fakat pişince düzeliyor.
- Tavaya sıvı yağ döküp ısıtın ,ince doğranmış soğanı iki üç dakika kavurun.
- Rendelenmiş sarımsağı ekleyin bir iki dakika kavurun ,tavukları ekleyip kızartın.
- Tavukları daha sonra balı ekleyin karıştırın.
- Salçayı su ile açıp ekleyip bir kaç dakika daha pişirin.
- Avakado ,sarımsak ,karabiberi rondodan geçirin, üzerine limon sıkın tabağa alın.
- Domates, salatalık ,soğanı ince doğrayın .
- Üzerine zeytinyağ ,limon ve tuz ekleyin karıştırın.
- Bütün gereçleri hazır ettiğinizde lavaş ekmeğini tavada biraz ısıtın.
- Üzerine avakado sosu sürün .
- daha sonra marul ,daha sonra kaşık salata ve tavukları ekleyin sarın .
- Avakado sosuna banıp yiyin afiyet olsun. Çok lezzetli oluyor kesinlikle deneyin.