Tavuk ve Zerzevat İle Doldurulmuş Patates Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 adet büyük patates
- 1 bütün tavukgöğsü
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- 100 gr mantar
- 200 ml domates sosu
- Baharat olarak
- Bir fiske toz şekeri
- Bir fiske karabiber
- Bir fiske zerzevat tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biberi
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Bir fiske mercan köşk
- Yaklaşık 400ml domates sosu
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesleri soyup uzunlamasına ikiye ayırıyor ve içini kaşık yardımı ile ovuyoruz. ( pateteslerin iç kısmını ben çorba için devam kullandım).
- Derin kaseye su ekleyip patatesleri içerisine koyuyoruz.
- İç harcımızın yapılışına geçiyoruz.
- 1 bütün tavuk göğsünü küçük modül halinde doğruyoruz.
- Sebzeleri yıkayıp tıpkı biçimde küçük doğruyoruz.
- Tavamıza biraz sıvı yağ ekliyoruz ve içerisine tavuklarımızı ek edip kavuruyoruz.
- ondan sonrasında zerzevatları, baharatları ve domates sosu ekliyoruz yaklaşık 5 dk devam kavuruyoruz.
- Son olarak patateslerin izi durulayıp bir fırın tepsisine diziyoruz.
- Üzerlerine iç kısmına sebzeli tavuğuk harcından ek ediyoruz.
- Hepsini bu form doldurduktan daha sonra yaklaşık 400 ml kadar domates suyu ekiyoruz tepsimize.
- Yemeğimizin üzerine yağlı kağıt ile kapatıp fırına veriyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 50 dakika kadar pişiriyoruz.