Tavuklu Çizikiş

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Tavuklu Çizikiş Tanımı İçin Malzemeler

Kiş için;

  • 5 paket ülker çiziviç
  • 6 yemek kaşığı teremyağ sıvı margarin ( yoksa 3 yemek kaşık katı teremyağ )
İç dolgun için;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı teremyağ
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 200 gram mantar
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet soğan
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı sıvı teremyağ (yoksa 2 yemek kaşığı teremyağ margarin)
  • Karabiber
  • Tuz
  • Ispanak
  • Kaşar peyniri
Tavuklu Çizikiş Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır


Merhabalar bugun sizlere kiş yapıp bir türlü tutturamayanlar için daha sıradan ve lezzetli bir tarifle geldim.

**önemlii**
Tarifte iki nokta var;

  • Ben bu bisküviyi sevdiğim için bununla yaptım sevmeyenlere ağır gelebilir. Onun yerine normalını kullanıp kaşar rendeleyin.
  • Eğer fırından çıktıktan daha sonra beklemeden süreç yaparsanız bisküvi dağılır.
  1. Öncelikle çiziviçleri rondoda çekelim. Bilhassa bunu seçtim içinde peynir dolgusu olduğu için fırında pisince extra lezzetli oluyor.
  2. Kenarda erittiğimiz teremyağını üzerine boşaltıp karıştıralım. Kenara alalım.
  3. Tavamıza tavukları kuşbaşı yapıp atalım. Tavuklar pişerken soğanı ve mantarları doğrayalım. Rengi dönen tavuklara soğan ve mantarları ekleyelim pişirelim.
  4. Pişen harca 1 yemek kaşığı salça ve baharatları ekleyelim. Salça kavrulduktan daha sonra 1 su bardağı su ekleyip karıştıralım ve altını çekince kapatalım.
  5. Kenarda bekleyen bisküvilerimizi kelepçeli kalıp yada yoksa yağlı kağıt ile bir kaba alalım ve yaydıralım. Üzerine tavuklu harcı koyalım.
  6. Diğer yandan ıspanakları 1 yemek kaşığı teremyağ ile kavuralım.
  7. Beşamel sos için teremyağını eritelim, unu kavuralım. Kavrulan una sütü ekleyip kıvam alana kadar yavaşça karıştıralım.
  8. Kıvam almaya başlayan sosa baharatları ekleyelim ve ıspanakları ek edelim.
  9. Hazırlanan beşamel sosu kelepçeli kalıbımıza dökelim, üzerine kaşar rendesiyle birlikte fırında kaşarlar eriyene kadar pişirelim.
  10. Pişen bireyimizi kenara alıp dinlenmeye alalım.
    Ve servis edelim afiyet olsun. :).
Tavuklu Çizikiş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst