Tavuklu Krep Bohçası

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Tavuklu Krep Bohçası Tanımı İçin Materyaller

Krep için;

  • Tava için yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta
Tavuk için;

  • 500 gram tavuk bonfile
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • Köri (eğer olmazsa olmaz değil ancak tadını epey etkiler)
  • Tuz
Üstü için;

  • Kaşar peyniri
Tavuklu Krep Bohçası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Bilhassa konuk sofralarına gerek sunum gerek lezzet için tercih edilebilecek bir tanım.
  2. Evvel krebi hazırlıyoruz. Yumurta süt ve unu karıştırın. Tavada ince olarak pişirin. Bu tarifle yaklaşık 5 – 6 adet krep çıkıyor.
  3. Tavuk yemeği için;.
  4. Soğanı yemeklik doğrayıp pişiriyoruz. Tavukları kare kare doğruyoruz. İçine tuz ve köri katıyoruz. Salça ya da öteki baharat katılmıyor. Körinin tadını bastırmamak ismine. Pişince altını kapıyoruz.
  5. Sunum için; bir boş kase alın. Krebin 1 ini kasaye koyun artanı kaseden dışarı taşsın. İçine tavuktan ekleyin. Krebin sarkan yerlerini kasenin içine toparlayın. Hazırladığınız bohçayı borcama koyun.
  6. Her bohçaya yaklaşık 100 – 150 gram tavuk düşüyor. Her bohçayı borcama koyunca üstüne kaşar ekleyip, fırında 180 derecede kaşar eriyinceye kadar pişirin. Sıcak sunum yapın. Afiyet olsun.
Tavuklu Krep Bohçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst