Tavuklu Lazanya (Favoriniz Olacak)

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Tavuklu Lazanya Tanımı İçin Gereçler

  • 15 tane lazanya
  • 200 gram kasar peyniri
  • 1 tane tavuk göğsü
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • 2 tane yeşil biber
  • 1 tane kapya biberi
  • 1 çay bardağı domates rendesi
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı kadar tuz
  • 1 çay kaşığı kekik (İsteğe nazaran)
Beşamel sosu için;

  • 3 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığına yakın tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 su bardağı süt
Tavuklu Lazanya Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. birinci vakit içinderda tavuk göğsünü küçük küçük katıyız. daha sonra biberleride ince ince doğrayınız domatesi rendeleyiniz ve ocağa tavayı koyup, içine zeytin yağını ve tavuğu köyünüz yavaşça suyunu çekinceye kadar pişiriniz.
  2. daha sonra öbür materyalleri ekleyip güzelce karıştınız ve pişiriniz ne fazlaca suyunu çekip kuru olsun nede epey sulu kalsın.
  3. Öteki yandan beşamel sosunu hazırlayınız. Tavaya tereyağını koyup eritiniz daha sonra 3 yemek kaşığı dolusu unu ekleyip pembesince kadar kavurunuz.
  4. Üstüne sütü ve baharatlarıda ekleyiniz konuta göz göz oluncaya kadar pişiriniz. daha sonra borcam tepsisinin alt kısmına biraz beşamel sos yayınız.
  5. Üzerine lazanyaları seriniz lazanyaların üzerine beşamel sosu koyup, yayınız. Onun üstüne tavuk göğsünü yayınız, yeniden lazanyaları tavuk göğsünün üstüne koyunuz.
  6. 4 kat birebir süreci yapınız 5 ci en üst kata beşamel sos sürüp üzerine kaşar peyniri seriniz.
  7. Evvelden ısıtılmış 180 derelik fırında altı üstü güzelce kızarana kadar pişiriniz.
Not: Pişirme müddeti fırından fırına değişir.

Tavuklu Lazanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst