Tavuklu Sebzeli Taco Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 bütün tavuk göğsü
- 2 tane domates
- 2 tane kapya biber
- 2 tane yeşil sivri biber
- 400 gram mantar
- 1 yemek kaşığı teremyağ
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket hazır lavaş ekmeği
- 2 tane domates
- 1 tane salata
- 1 tane soğan
- 3-5 yaprak marul
- Mısır
- Zeytinyağ
- Limon suyu
- Tuz
- Bir kase yoğurt
- Yarım çay kaşığı nane
- Yarım çay kaşığı sarımsak tozu
- Yarım çay kaşığı tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk göğsünü, mantarı, domates ve biberleri minik minik doğrayın.
- Tavaya yağları koyup kızdırın üzerine tavuğu ek edin rengi dönene kadar karıştırın.
- Domates ve biberleri ek edip karıştırın ve mantarı ekleyin.
- Tuzunu baharatını ekleyip karıştırın ve iç harcımızın suyunu çekene kadar pişirin.
- Salata materyallerini minik minik doğrayıp yağ,limon ve tuzunu koyup karıştırarak hazır hale getirilir.
- Yoğurdun içine baharatları ve tuzu koyup karıştırın.
- Lavaş ekmeklerinden yuvarlaklar kesin.
- Kalıbınız yoksa bir bardak kullanın ve bıçakla etrafını kesin.Bir lavaştan 3 ya da 4 yuvarlak çıkarabilirsiniz.
- Lavaşların ortasına tavuk koyulacak biçimde dikdörtgen bir borcama yan yana dizin.
- Düzgün durması için kürdanı ikiye bölüp birbirlerine sabitleyebilirsiniz.
- Sıcak fırında 10 dakika yavaşça kıtırlaşana kadar tutup çıkarın.
- Artık birleştirme vakti, kıtırlaşmış lavaşı alıp içine küçük kaşıkla tavuk koyun.
- Üzerine salata koyun onunda üzerine yoğurtlu sos koyup hepsini hazırlayın.Afiyet olsun.