Tavuklu Tepsi Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- Yarım kilo tavuk kuşbaşı (Ben but eti kullandım)
- 3 adet patates
- 2 adet patlıcan
- 6 adet biber
- 1 adet soğan
- 3 adet domates
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı su
- Kekik karabiber kimyon
- Tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Patates ve patlıcanları iri iri doğrayıp kızartalım. Öbür zerzevatları kızartmadan yalnızca doğrayalım. Tepsiye kuşbaşı etimizi kızarttığımız ve çiğ olan zerzevatları koyalım.
- Bir kasede salça su ve baharatları çırpalım tuzunu da ekleyelim yemeğimizin üzerine bu karışımı döküp harmanlayalım.
- Islattığımız yağlı kağıdı yemeğimizin üzerini kapatıp, 200 derecede evvelinde ısıtılmış fırında 50 dakika bu türlü pişirelim.
- sonrasındasında yağlı kağıdı alıp 10 dakikada kızarması için pişirelim mutlaka devamı olmuyor hayli lezzetli yemek oluyor deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun