Tekirdağ Köfte (Hazırdan Daha Lezzetli) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 500 gram kıyma
- Yarım su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi yahut galeta unu
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı irmik
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı silme karbonat
- Tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğanı rendeleyerek suyunu sıkıp posasını kıymanın içine alalım.
- Öteki gereçleri de ekleyerek güzelce yoğuralım ve üzerine streç sararak buzdolabında 2 saat dinlendirelim.
- Parmak biçiminde Tekirdağ köfte hali vererek hazırlayalım.
- Döküm tavaya 1 tatlı kaşığı kadar sıvı yağ ile yağlayalım ocağa alalım.
- Tava ısınınca köfteleri dizelim.
- Kısık ateşte çevirerek her tarafını kızartalım yanında 5-6 tane bütün biber de kızartalım.
- Mangalda pişmiş üzere epeyce hoş oldu. (normal tavada kızartın)yarım çay bardağı sıvı yağ ile kızartın)
- Ben patates kızartması ile servis yaptım. İster sade isterseniz patates kızartması yahut pilav ile servis edebilirsiniz.Afiyet olsun)).