Teremyağlı Adana Beyti

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Teremyağlı Adana Beyti Tanımı İçin Malzemeler

Köftesi için:

  • 500 gr yağlı kıyma (fazladan 200 gr kuyruk yağı)
  • 3 adet orta uzunluk kapya biber
  • Tuz (damak tadınıza gore)
  • Bir çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarın çay kaşığı karabiber
Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı teremyağ
  • Bir tatlı kaşığı domates salçası
Sarmak için:

  • 4 adet lavaş( ben hazır kullandım)
Süslemek için:

  • Çeri domates
  • Arpacık soğan
Teremyağlı Adana Beyti Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Adana için, kapya biberleri blender dan geçirip kıyma nin üzerine eklenir ,tuz ve baharatlar koyulup 5 dk yoğurulur.
  2. Üzeri streç sinema ile kapatılıp buzdolabına koyulur.
  3. Eğer vaktiniz varsa bir gece buzdolabında dinlendirilir. Vaktiniz yok ise en az iki saat buzdolabında dinlendirilir.
  4. Dinlenen köfteye elde uzun uzun form verilir ve kızgın tavaya az yağ ile alınır ( ben döküm tava kullandım ).
  5. Pişen köftelerin yanına serviste kullanacağımız domates ve soğanları da koyalım ,beraber pişirelim.
  6. Köfteler piştikten daha sonra lavaşa sarılıp dürüm hazırlanır.
  7. Bu ortada küçük bir tavaya teremyağ ve salça eklenerek kavrulur ,kavrulan salçaya bir tatlı kaşığı su eklenip karıştırıldıktan daha sonra altı kapatılır.
  8. Ortaya teremyağlı bulgur pilavı, sonrasındasında domates ve soğanlar koyulduktan daha sonra kenarına verev kesilmiş beytiyi dizelim.
  9. Ve en son beytinin üzerine teremyağlı sosu gezdirip maydanoz ile süsleyip servis edelim. Afiyet olsun.
Teremyağlı Adana Beyti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst