Teremyağlı Arosek (Üfeleme)

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Teremyağlı Arosek (Üfeleme) Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka ekmeği
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 250 gram teremyağ
  • 3 su bardağı tavuk suyu
Teremyağlı Arosek (Üfeleme) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tavuk göğsümüzü güzelce yıkayıp tenceremize alıyoruz.
  2. Üzerine 6 su bardağı su koyuyoruz 2 tatlı kaşığı tuz ekleyip ocağın altını açıyoruz 35 dakika kaynatıyoruz.
  3. Yufka ekmeklerimizi dürüm formunda sarıp ince ince doğrama ya başlıyoruz.
  4. Doğradığımız ekmekleri tepsiye alıyoruz haşlanmış tavuk göğsünü de üzerine tel tel didelim.
  5. daha sonra karıştıralım fırında biraz sıcak ettikten daha sonra tavuk suyunu da üzerinde gezdirelim.
  6. ondan sonrasında da teremyağımızı eritip üzerinde gezdirelim.Afiyet olsun olağanüstü bir tat yöresel bir yemek.
Teremyağlı Arosek (Üfeleme) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst