Teremyağlı Çıtır Beyti Sarma Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 450 gram kıyma
- 1 paket teremyağ
- 1 adet kuru soğana
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çağ kaşığı pulbiber
- 1 diş sarımsak
- 2 adet yufka
- Biraz salça
Not EkleTarifi Yazdır
- Kıymamızı bi kaba alıyoruz.
- İçine soğanı ve sarımsağı rendeliyoruz.
- Baharatları ekleyip yeterlice yoğuruyoruz.
- Bir saat dinlendiriyoruz buzdolabında.
- Dinlendikten daha sonra elimizle uzun biçimde yuvarlanıp tepsiye diziyoruz.
- 200 derecede fırına atıyoruz.
- Pişene kadar piştikten daha sonra fırından çıkarıyoruz.
- Teremyağı eritiyoruz.
- Yufkaları seriyoruz.
- İçine teremyağı sürüyoruz.
- Köftelerimizi yufkaya sarıyoruz.
- İstediğiniz biçimde kesip tekrar fırına atıyoruz.On onbeş dakika fırınladıktan daha sonra servis ediyoruz. Afiyet olsun.