Teremyağlı Çökertme Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- Yarın kg tavuk göğsü
- Yarım kg patates
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 orta uzunluk soğan
- 2 yemek kaşığı teremyağ
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz karabiber
- Sıvı yağ
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuklarımızı jülyen doğrayalım.
- Tavukları bekleteceğimiz sos için soğanımızı rendeleyelim yoğurt bir kaşık teremyağ baharatlar ile tavukları karıştıralım dolapta iki saat kadar bekletelim daha fazla beklerse daha hoş olur.
- daha sonra tavaya bir kaşık daha teremyağ ekleyip tavuklu harcımızı koyalım kızarıncaya kadar soteleyelim.
- Patatesleri kibrit üzere ince doğrayalım yıkayıp süzelim az ölçü da koyarak düzgünce kızarmış çıtır çıtır olana kadar kızartalım ne kadar çıtır o kadar uygun.
- Tabağa evvel patatesleri koyuyoruz üzerine sarımsaklı yoğurt koyuyoruz en üste tavuklarımızı koyalım.
- Dileyen yağ yakıp dökebilir fakat yağlı bir tanım olduğu için gerek yok. Çok lezzetli bir tatif bizim vazgeçilmezimiz afiyet olsun .