Teremyağlı Et Sote Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- Yarım kg kuşbaşı dana eti
- 1 büyük domates
- 2 kapya biber
- 1 büyük soğan
- 2 kaşık teremyağ
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı et suyu
Not EkleTarifi Yazdır
- Etleri evvel düdüklü tencereye koyup, su ekleyip, 20 dk kadar pişirelim ben bu türlü her vakit yapıyorum epeyce yumuşak oluyor öteki turlu et sert kalıyor.
- Soğanları doğrayalım, tereyağ ile tavaya alıp, biraz soteleyelim tam pişmeden kapya biberleride doğrayıp, ekleyelim, biraz yumuşayınca pişip, süzdüğümüz etleri ekleyelim, sotelemeye devam edelim domatesleride ekleyelim karıştırarak pişirelim.
- Bir kaşık salça et suyu ve baharatlarıda ekliyoruz kıvamlı bir suyu olana kadar pişirip suyunu biraz çektirelim yemeğimiz hazır etlerimizde yumuşacık oldu afiyet olsun.